Sinikka Mäntysalo

Sinikka Mäntysalo-Lamppu

Sinikka Mäntysalo
Koulutuspäällikkö
sinikka.mantysalo@gmail.com
Kirjoittajasivut: www.sinikkamantysalo.fi

Olen saanut vuodesta 1977 lähtien katsella näkymiä kotikaupunkini Espoon kasvusta. Ihmisten, ympäristön ja luovuuden. Samassa rytmissä henkilökohtaista ja oman perheen kasvua. Työelämäkokemuksena kaksi työuraa, terveydenhoito- ja sosiaalialaa. Lastenjärjestötyötä, lapsen oikeuksien ja osallisuuden toteuttamista, yrittäjyyttä, tutkimusta, kehittämistä.

Jatkuvaa uuden oppimista, viestintää, kasvatustiedettä, luovaa kirjoittamista ja parhaillaan menossa kirjoittamisen aineopinnot Jyväskylän yliopistossa (avoin). Luottamustehtävissä vuosien aikana rakkaimpina Espoon kuvataidekoulu ja Espoon kaupunginteatteri. Aktiivin asiatekstin tuottamisen rinnalla on luova kirjoittaminen antanut näköalaa ja rohkeutta omimpaan. Ensimmäinen kaunokirjallinen teos julkaistiin 2022.

Olen ikuinen ihmettelijä. Eri vuodenaikojen mahdollistama auringonsäteiden jakautuminen ja valojen heijastukset pysähdyttävät. Kuunkierto ja sen eri keltasävyjen muotokieli ei ohitu pysähtymättä. Miten erilaisen valon vapauttaakaan täysikuu kuin kuunsirppi. Kumpikin valaisee. Ihmeellistä. Tunnistan ihmettelyn olevan ydintä sanojen ja säkeitteni syntysijoille, kirjoittamalla kuvien ja näkymien taltioimiseen.

Vapaa-ajassa tiivis perheyhteys, kulttuuri ja elämää rakkaissa paikoissa. Luonto ympärillä ja sydämessä. Jalat maassa, luovuus ja kauneus kaikkialla. Arjen ihanuutta kuvin, sanoin ja tuntein. Oman näköistä Elämää.

Tuotanto

  • Proosarunokokoelma, Ei kenenkään oma, 2022. Sinikka Mäntysalo.
  • Artikkelikirjoittajana mm. kirjajulkaisuihin: Nuorisotutkimus 1/2012 – Osallisuus ja osallistuminen: Näkymätön ja hajuton oppilaskuntatoiminta ei yllä tavoitteisiin. Sinikka Mäntysalo-Lamppu ja Tiina Karhuvirta.
  • Sosiaalinen vahvistaminen kokemuksina ja käytänteinä 2011. Sinikka Mäntysalo-Lamppu ja Jatta Herranen.
  • Kauhia kakku- oppilaskunnan hyviä käytäntöjä 2011. Sinikka Mäntysalo-Lamppu ja Tiina Karhuvirta.
  • Lasten ja nuorten osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyviä ja osallisuusselvityksiä, tutkimuksia.
Valikko