Espoon Kirjailijoiden tapahtumia vuosina 2015–2022

Sunnuntaina 20.8.2023 vietimme Kesän kirjapäivää Glimsin talomuseossa.

Tämän kertainen teema oli ”Unelmia huomisesta”. Lukuisa joukko esiintyjiä:kirjoittajia, laulajia ja soittajia, olikin saanut siitä paljon irti. Muusikot soittivat kitaraa erinomaisesti. Tunnelmallisen ja vaihtelevan tapahtuman kruunasi lopuksi ehkä tärkein unelma musiikin muodossa: Jäähyväiset aseille.

Kuvat, Tarja Kaltiomaa – ja viimeinen, ”Lauri ja Kosti”, Timo Hilden

______________________________________________

Runopulla (Laura Tressel ja Sinikka Paavilainen) kävi tänään 17.11. Kauklahden elä ja asu seniorikeskuksessa.

Runonkuulijoina oli 18 asukasta ja yksi omainen. Henkilökunnasta 8 altistui runoudelle, vaikka tekivätkin ohessa välillä muuta.

Keräsimme runoja eri aikakausilta, sellaisia tekstejä, joiden arvelimme olevan kuulijoille nuoruudesta tuttuja tai jotka arvioimme muuten helposti lähestyttäviksi tai koskettaviksi. Vaikka toiveita ei tullut etukäteen, heräsi niitä paikanpäällä ja onneksi pystyimme myös toteuttamaan. Eräs asukas lausui myös itse ulkomuistista Leinoa. Tilaisuus onnistui hyvin. Kuulijat jaksoivat kuunnella koko reilun 45 minuutin ajan, välillä kyyneliä kimmelsi silmissä, välillä nauruja pyrskähteli, käsien taputuksia. Runopulla toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi uudestaan. Paras palaute tuli asukkaalta, joka sanoi tilaisuuden lopuksi: ”Minulle tuli tästä sellainen… sellainen… hyvä… tuntuu että minussa on rauha.”

Sunnuntaina 14.8.2022 vietimme Kesän kirjapäivää Glimsin talomuseossa.

Teemana oli kohtaamisia. Aurinko paistoi ja oli miltei helteistä. Yleisöäkin oli runsaasti, esiintyjät huippuluokkaa ja musiikki loi hienosti tunnelmaa.

Torstaina 11.11.2021 oli taas Omppu Open Mic Runosatge

Ison Omenan kirjaston lavalla. Seremoniamestarina toimi poikkeuksellisesti Sinikka Paavilainen Elina Pullin ollessa esteellinen. Illan lämmitteli käyntiin lavarunoilija Wilma-Emilia Kuosa.

Espoon kirjailijoiden teoksista sitaatteja Metrotyömaan aidassa 29.8.2020 alkaen.

Sitaatteja löytyy Soukasta ja Kaitaalta. Käy kurkistamassa ja kerro suosikkisi.

Lisää tietoa kaikista teoksista ja niiden sijainneista: https://www.lansimetro.fi/katutaide/

Kesän kirjapäivä Glimsissä 16.8.2020

Teemana oli ”Puhu minusta hyvää”. Sää oli lämmin ja kaunis kuten myös esiintyjät ja yleisö. Tekstit olivat täynnä rakkauspuhetta. Kiitos esiintyjille, ja parikymmenpäiselle yleisölle turvavälien noudattamisesta.

Kirjallisuusillallinen 22.11.2019

Espoon Kirjailijoiden 50-vuotisjuhlaa vietettiin juhlavan kirjallisuusillallisen merkeissä Unelma Tapiolassa. Alun ohjelmaosuuden ja ruokailun jälkeen jokainen vieras sai esitellä lempikirjansa ja lukea siitä satunnaisesti arvotun pätkän. Kirjoja oli laidasta laitaan tietokirjoista romaaneihin ja runoteoksiin. Oli mielenkiintoista kuulla, miksi kyseinen kirja oli kullekin valikoitunut lempikirjaksi.

Omppu Open Mic Runostage 10.10.2019

Omppu Open Mic Runostage starttasi Ison Omenan kirjaston Stagella 12.9.2019. Espoon ainoa lavarunoustapahtuma keräsi heti alkuun ison joukon kiinnostunutta yleisöä ja innokkaita osallistujia. Lavarunoustapahtumassa on vain kaksi sääntöä: jokainen lukee omia tekstejään ja enintään viisi minuuttia. Omppu Open Mic järjestettiin neljä kertaa syksyllä 2019 ja jatkuu ensi vuonna.

Taiteiden havinaa Galleria Aarnissa 3.10.–26.10.2019

Espoon Kirjailijoiden ja Espoon kuvataiteilijoiden Taiteiden havinaa -yhteisnäyttelyssä tutkittiin, löytyykö samalla vuosikymmenellä syntyneiden kirjailijoiden ja taiteilijoiden tuotannoista yhteistä nimittäjää. Mielenkiintoiset keskustelutilaisuudet taiteilijoiden ja kirjailijoiden kesken järjestettiin Galleria Aarnissa lokakuussa joka lauantai.

Kesän kirjapäivä talomuseo Glimsissä 18.8.2019

Tänä vuonna Kesän kirjapäivän teemana oli muistot ja muistaminen. Sää suosi runsaslukuista joukkoa kirjallisuuden ystäviä, kun istuimme talomuseo Glimsin pihamaalla kuuntelemassa tarinoita päiväkirjoista ja eletystä elämästä. Tilaisuuden juonsi Elina Pulli.

Pentalan Kirjapäivä 16.6.2019

Kauniina kesäisenä sunnuntaina kokoonnuimme Espoon saaristoon Pentalan museosaareen viettämään merellistä Kirjapäivää. Kalastajamökin pirttiin oli kerääntynyt paljon kirjallisuudesta kiinnostunutta väkeä. Parituntinen runouden ja proosan parissa vierähti nopeasti. Tilaisuuden juonsi ja kirjailijat esitteli Johanna Venho.

Eva Frantzin kirjailijamatinea 6.6.2019

Dekkariviikon ennakkona Eva Frantz kutsuttiin Tapiolan kirjastoon kertomaan Vuoden johtolanka -palkinnon voittaneesta teoksestaan Kahdeksas neito (S&S 2019).  Frantz kertoi nettimaailmaan sijoittuvista kirjoistaan sekä bloggaajista ja tytöistä. Helteisen viikon tapahtuma puhutti yleisöä.

Johanna Venhon kirjailijamatinea 23.5.2019

Ison Omenan kirjastossa järjestetyssä Johanna Venhon kirjailijamatineassa oli runsaasti yleisöä ja kirjailijan haastattelun jälkeen virisi vilkas keskustelu. Sinikka Paavilainen haastatteli Venhoa tämän kirjasta Ensimmäinen nainen (WSOY 2019), joka kertoo Sylvistä Kekkosen rinnalla. Saimme kuulla tarinoita Sylvin elämän varrelta ja tietää, mikä osa tarinasta on ”totta” ja mikä kirjailijan virkeää mielikuvitusta. Sylvi oli arvoituksellinen nainen, jonka elämästä Venhon kirja on kaunis kuvaus.

Kevätkokous 11.4.2019

Unelma Tapiolassa järjestetyn kevätkokouksen aluksi espoolaisen Bookcover-kustantamon kustantaja Vesa Hiltunen esitteli kustantamonsa toimintaa. Bookcover sekä kustantaa kirjoja että painaa omakustanteita. Espoon Kirjailijoiden jäsenet saavat tarjouspaketin omakustanteista, voit kysyä asiasta lisää Bookcoverista tai Yhteystiedot-sivulta löytyvästä sähköpostiosoitteestamme. Kustantamoesittelyn jälkeen nautimme Elina Pullin toteuttamasta logokakusta ja kuohujuomasta yhdistyksen 50-vuotisjuhlavuoden avajaisiksi.

Dekkarisuunnistus 3.11.2018

Sellon kirjastossa järjestetty Dekkarisuunnistus oli yleisömenestys. Seija Helanderin suunnitteleman ja toteuttaman suunnistuksen rastit oli sijoitettu Sellon kauppakeskukseen ja kirjastoon, ja seuraavan rastin vinkki löytyi aina edelliseltä rastilta. Suunnistus perustui kirjailija Mari Pyyn uutuusdekkariin Minä katoan (Into 2018), jonka julkaisemista samalla juhlittiin. Suunnistajille ja muille kirjastonkävijöille oli tarjolla kirjankansikakkua. Suunnistusradan nopeimmin ratkaissut voitti Pyyn dekkarin itselleen.

Intialainen kirjallisuusillallinen 1.11.2018

Seija Vilénin (nyk. Helander) romaaniin Mangopuun alla (Avain 2010) perustuvalla kirjallisuusillallisella kokattiin ja keskusteltiin kirjoista. Illan teemana oli intialainen ruoka. Ilta aloitettiin Sari Breilinin ohjaamalla Bollywood-tanssin opetustuokiolla ja sen jälkeen siirryttiin hellojen ääreen. Reseptit oli valittu Seija Vilénin (nyk. Helander) keittokirjasta Sormet sahramissa (Avain 2011). Lopuksi saimme syödä hyvää intialaista kotiruokaa.

Syksyn Runoilta Sellon kirjastossa 25.10.2018

Espoon Kirjailijoiden perinteiseen syksyn Runoiltaan oli saapunut lukuisa joukko runonystäviä nauttimaan illan annista. Illan teemana oli Irti, ja runoilijat olivat hyödyntäneet teemaa laaja-alaisesti – kuulimme runoja niin irtoripsen seikkailuista kuin lopullisesta irtipäästämisestäkin. Illan päätti upea TBK-trio (Timo Hildén, Bengt Holmström ja Kauko Skyttä) runonlausunnan ja kitaroinnin yhdistelmällä.

Kesän kirjapäivä talomuseo Glimsissä 11.8.2018

Talomuseo Glimsin pihapiiri kylpi auringonvalossa, kun espoolaiset kirjallisuudenystävät kokoontuivat viettämään perinteistä Kesän kirjapäivää. Saimme nauttia niin runoudesta kuin proosastakin, ja ohjelman lopun open mic -osuudessa esiintyi usea kirjailija. Tapahtumassa vietettiin myös Seija Helanderin toisen lastenkirjan julkistamisjuhlaa. Jännittäviä hetkiä koettiin, kun kova tuuli oli viedä esiintymisteltan mennessään. Tapahtuman juonsi Elina Pulli.

Espoon Kirjailijat Göteborgissa 28.–30.9.2018

Kävimme pyrähdyksen naapurimaassa syyskuun lopussa. Matkan ohjelmassa oli yhteisesiintyminen Göteborgin kaupunginkirjastossa, haastattelu ruotsinsuomalaisten Sisuradioon ja osallistuminen Göteborgin kirjamessuille. Kirjastossa esiinnyimme suomeksi, alkuesittelyn tosin teimme ruotsiksi, koska yleisössä oli myös umpiruotsinkielisiä. Keskustelimme kirjoistamme ja kirjoittamisesta. Sisuradion haastattelussa pulisimme vahingossa 56 minuuttia, kun ohjelma-aikaa oli varattu 20 minuuttia. Niinpä kanava julkaisi erikseen haastattelut meistä ja sitten yhteiskeskustelun, jonka löydät täältä. Kirjamessujen hulinassa näimme mm. jamaikalaissyntyisen D’bi Young Anitafrikan runoesityksen, joka teki syvän vaikutuksen. Lisää raporttia matkasta löytyy blogistamme: Kirjailijat Göteborgissa.

Rikos Espoossa 18.9.2018

Espoon Kirjailijat järjesti perinteisen dekkaritapahtumansa tänä vuonna yhdessä Suomen Dekkariseuran kanssa. Sellon kirjastossa järjestetyssä tapahtumassa jännityskirjailijat saivat eteensä tarinarungon, josta heidän piti puolessa tunnissa rakentaa dekkarin synopsis. Mukana olivat dekkaristit Mari Pyy, Hanne Dahl ja Liina Putkonen sekä lukijoiden edustajana dekkariharrastaja ja Suomen Dekkariseuran hallituksen jäsen Elo Lammi. Yleisö antoi visaisia vihjeitä, jotka piti sisällyttää tarinaan. Kuten aiempinakin vuosina dekkaristit selviytyivät tehtävästä loistavasti. Murhatarinan rungon, yleisökysymykset ja valmiin synopsiksen voit lukea täältä.

Kirjapöydän äärellä Espoo-päivänä 25.8.2018

Espoon Kirjailijat järjesti Kirjapöydän äärellä -tapahtuman Espoon kaupunginteatterissa. Kirjailijoiden tuotannon esittelyn ja myynnin lisäksi tapahtumassa vieraillut kulttuuriväki pääsi onkimaan aforismeja ja osallistumaan tarinahaasteeseen ja kirja-arvontaan. Aforismionginta osoittautui menestykseksi ja tarinahaasteeseen tuli mukavasti vihjeitä, joiden mukaan Anna Maria Mäki rakensi tarinan Virastotalon pilleristit, joka löytyy tapahtumajulkaisuistamme. Kirja-arvonnan palkinnon, Sinikka Paavilaisen kirjan Kyynelvaunut (Into), voitti Pietari Hyvärinen.

Monikieliset kirjamessut Sellon kirjastossa 2.–3.5.2018

Espoon kirjailijat osallistui ensimmäistä kertaa Sellon keväiseen kirjatapahtumaan yhdessä monikulttuuristen järjestöjen kanssa. Kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmaan kuului niin lasten tarinahaaste kuin kirjallinen seminaarikin. Tarinahaasteen osallistujien kanssa tehtiin kertomus Kadonneet hedelmät. Lavalla kirjoistaan kertoivat Seija Helander, Johanna Venho, Anna Maria Mäki, Carmen Tomas ja Sinikka Paavilainen. Kirjallisten antimien lisäksi messuilla tarjoiltiin somalialaista ruokaa.

Kirjallisuusillallinen Unelma Tapiolassa 13.4.2018

Espoon kirjailijat starttasi lukuviikkoon (16.4–22.4) kirjallisuusillallisella, jonka innoittajana oli Vanessa Barrot’n ruokaan keskittyvä dekkari Kalmakääryleitä murhakastikkeessa. Seija Helanderin luotsaamassa tapahtumassa saimme kuulla kirjan esittelyn ja otteita siitä, minkä jälkeen kokkasimme kirjassa kuvailtuja ranskalaisen keittiön helmiä. Illan menuun kuului Vanessa Barrot’n perheen salaisella reseptillä valmistettu Pot au feu (vasikanposkipata), villiyrttiviikuna-salaattia ja päärynöitä, viiriäisemunia ja parsaa pinaatti-vesikrassipedillä, samettinen selleri-pähkinäöljy-keitto sekä Cervelle de Canut (”Silkinkutojan aivoja” eli yrttijuustolevitettä) patongin kera. Syksyllä uudestaan!

Vanessa Barrot Tapiolan kirjastossa 24.3.2018

Ranskalainen dekkarikirjailija Vanessa Barrot kävi Espoon Kirjailijoiden vieraana esittelemässä juuri suomeksi julkaistua kirjaansa Kalmakääryleitä murhakastikkeessa, joka on ensimmäinen osa Barrot’n yhdessä rikos- ja musiikkikirjailijana tunnetun miehensä Noël Balenin kanssa kirjoittamasta Crimes gourmands -kirjasarjasta. Tapahtuma järjestettiin yhdessä Aviador Kustannuksen kanssa.

Espoon Kirjailijoiden kevätkokous 23.3.2018

Yhdistyksemme kevätkokous järjestettiin tänä vuonna Espoon kaupunginteatterin Sakari-kahvilassa. Ennen kokousta pääsimme kurkistamaan teatterin julkisivun taakse, kun teatterin taiteellinen johtaja Erik Söderblom esitteli meille niin sosiaalitilat kuin verstaan ja kulissivarastonkin. ”Teatteri on reikä todellisuudessa”, Söderblom sanoi, kun seisoimme autiossa teatterisalissa. Kevätkokous sujui leppoisissa tunnelmissa. Espoon Kirjailijat kutsui kunniajäsenekseen yhdistyksemme pitkäaikaisen aktiivijäsenen Pirjo Raitasen. Kokouksen jälkeen pääsimme näkemään Syyssonaatti-näytelmän.

Myllylahden Murharouvat Soukan kirjastossa 21.3.2018

Myllylahden Murharouvat esiintyivät Soukan kirjastossa kokoonpanolla Hanne Dahl (Anne Syrjä), Ata Hautamäki, Jaana Lehtiö, Tiina Martikainen, Terhi Nikulainen, Eija Piekkari ja Mari Pyy. Non Stop Reading -osiossa dekkarikirjailijat lukivat omasta romaanistaan pätkiä, jonka jälkeen he parihaastattelivat toisiaan ja keskustelivat yleisön kanssa.

Tilaisuus järjestettin yhteistyössä Helmet-kirjastojen kanssa.

Kirjailijayhdistysten Talvipäivät Hyvinkäällä 9.–10.3.2018

Ison Omenan kirjastossa järjestetty Kaikki pyöriin palvelutorilla -tapahtuma veti mukavasti yleisöä. Ohjelmassa oli niin sähköpyörätuolisählyä kuin tuolijumppaa ja yhdessä viitottua viittomakielistä runouttakin. Espoon Kirjailijat esittivät yleisölle tarinahaasteen ja siihen tarttui joukko innokkaita lapsia. Kauhutarinan Mysteeritytöt voitte lukea täältä.

Kaikki pyörii palvelutorilla 27.1.2018

Ison Omenan kirjastossa järjestetty Kaikki pyöriin palvelutorilla -tapahtuma veti mukavasti yleisöä. Ohjelmassa oli niin sähköpyörätuolisählyä kuin tuolijumppaa ja yhdessä viitottua viittomakielistä runouttakin. Espoon Kirjailijat esittivät yleisölle tarinahaasteen ja siihen tarttui joukko innokkaita lapsia. Kauhutarinan Mysteeritytöt voitte lukea täältä.

Pikkujoulut Unelma Tapiolassa 12.12.2017

Vaikka ulkona oli loskainen sää, pikkujouluissa oli lämmin tunnelma. Espanjalaislähtöinen Carmen Tomas esitteli suomeksi kirjoittamaansa kirjaa Lapsia aikasillalla, joka käsittelee mm. sotalapsi- ja evakkoteemoja. TBK-trio esitti runoja kitaroiden säestyksellä. Open mic -osion suosio oli ilmeinen, saimme kuulla niin runoa, proosaa kuin stand up -komiikkaakin. Metron tuomat helsinkiläisvieraammekin viihtyivät.

Kuvasta runo – runosta kuva -taidenäyttelyn avajaiset 5.12.2017

Espoo Artin ja Espoon Kirjailijoiden yhteistyönäyttely Kaapelitehtaan Puristamo-hallissa avattiin. Runoilijat olivat kirjoittaneet maalauksista runoja ja taiteilijat maalanneet runoista tauluja. Kuvataiteen ja runouden yhdistäminen tällä tavalla ihastutti niin tekijöitä kuin katsojiakin. Näyttelyyn valikoitui lopulta 143 taulua, joista noin puolella oli seuranaan runo tai useampi. Näyttely on pystyssä 7.12.–20.12.2017.

Syyskokous Unelma Tapiolassa 2.11.2017

Espoon Kirjailijoiden syyskokouksen aluksi pidettiin teemakeskustelu aiheesta Kirjailija yrittäjänä, ja vierailijat Seija Helander ja Leila Tuure kertoivat innostavia tarinoita ja tiukkaa faktaa yrittäjän arjesta. Varsinaisessa kokouksessa heräsi kiinnostavaa keskustelua muun muassa toimintamuotojen kehittämisestä. Puheenjohtajana valittiin jatkamaan Mari Pyy, muut hallituksen jäsenet vuodelle 2018 ovat Ilkka Auer, Seija Helander, Timo Hildén, Ritva Laine, Anna Maria Mäki, Sinikka Paavilainen, Elina Pulli ja Raija-Liisa Viirret. Kiitos väistyville hallituslaisille ja tervetuloa uusille!

Runoilta Sellon kirjastossa 12.10.2017

Syksyn runoilta keräsi Sellon kirjastoon laajan joukon runon ystäviä. Runoja kuultiin pariltakymmeneltä runoilijalta, minkä lisäksi esiintyi poems&guitars TBK-trio ja sahansoittaja. Illan teemana oli Suomi100-juhlavuoteen sopiva Askelteni maa, jota runoilijat olivat soveltaneet enemmän tai vähemmän väljästi. Upea ilta!

Leppävaaran Raittikarnevaalit 7.9.2017

Espoon Kirjailijat osallistui tänäkin syksynä Leppävaaran sympaattiseen kaupunkitapahtumaan Raittikarnevaaleihin. Iloinen joukko päivystäjiä vuorotteli myyntipöydän takana esittelemässä omaa tuotantoaan ja yhdistyksen toimintaa. Lisäksi jaoimme uutta esitettämme, jonka väliin oli printattu syksyn runo-ohjelma. Viileä ja hieman sateinen sää ei haitannut kiinnostavia keskusteluja ohikulkijoiden kanssa.

Edinburghin kirjafestivaalit 17.–20.8.2017

Pieni joukko Espoon Kirjailijoiden hallituksen jäseniä pistäytyi Edinburghin perinteisillä kaksiviikkoisilla kirjafestivaaleilla. Osallistuimme kirjailijoiden haastattelutilaisuuksiin, kirjanluentatilaisuuteen sekä Amnesty Internationalin järjestämään tilaisuuteen, jossa brittikirjailijat lukivat turkkilaisten vankilassa istuvien kirjailijoiden tekstejä. Kiersimme myös kaupungilla mm. tutustumassa kirjailijamuseoon ja istumassa kahvilassa, jossa useat paikalliset kirjailijat ovat aikaansa viettäneet ja hakeneet inspiraatiota. Vierailimme myös Glasgowssa tutustumassa paikallisiin suomalaisiin ja luomassa verkostoja. Eväinä matkaan meille jäi paljon ideoita ja ajatuksia siitä, kuinka voimme kehittää yhdistyksemme toimintaa ja auttaa espoolaiskirjailijoita saamaan näkyvyyttä ja edistämään uraansa.

Kehittämistyöpaja 12.8.2017

Espoon Kirjailijoiden kehittämistyöpaja pidettiin Helinä Rautavaaran museolla. Koolla oli aktiivinen pieni porukka. Työpajassa käsiteltiin jäsenkyselyn tuloksia. Vastausprosentti kyselyyn oli vajaat 40 %. Kyselyyn vastanneet olivat aika tyytyväisiä Espoon Kirjailijat ry:n toimintaan mutta kehitettävääkin löytyi. Erityisesti toivottiin jäsenpalvelujen kirkastamista, verkostoitumismahdollisuuksia sekä kirjoittajarinkejä. Työpajassa ideoimme vuoden 2018 toimintaa näiden palautteiden pohjalta.

Vuonna 2018 järjestämme kirjailijoille sparraus- ja arviointirinkejä sekä vahvistamme yhteistyötä Helsingin kirjailijoiden kanssa. Teemailtoja kirjailijoille voitaisiin pitää myös markkinoinnista ja brändäyksestä. Seuraava teemailta pidetään syyskokouksen yhteydessä marraskuun 2. päivä ja teemana on kirjailija yrittäjänä.

Murha Tapiolassa 8.6.2017

Lukuisa dekkariystävien joukko kerääntyi Tapiolan kirjastoon seuraamaan, kun dekkarikirjailijat Tapani Bagge, Elina Pulli ja Mari Pyy rakensivat lennosta murhatarinan synopsiksen. Lisäksi Tapani Bagge kertoi jännitystarinan rakentamisesta, ja yleisöä viihdytettiin myös dekkarivinkkauksella ja novellinluennalla. Lue murhatarinan synopsis täältä.

Kuva runosta – runo kuvasta 1.6.2017

Espoon Kirjailijoiden ja Espoo Artin yhteistyötaidenäyttely järjestetään joulukuussa 2017 Kaapelitehtaalla. Aloitustyöpaja järjestettiin 1.6.2017 ja se keräsi paikalle suuren joukon innokkaita kuvan- ja runontekijöitä.

Kevätkokous Unelma Tapiolassa 30.3.2017

Kevään jäsenkokouksessa vierainamme olivat Espoon kaupungin kulttuuritoimen suunnittelija Katja Koskela-Venäläinen sekä kirjailija Ilkka Auer, joka sai kaupungin kulttuurilautakunnan ensimmäisen työskentelyapurahan. Kokouksessa virisi tavattoman kiinnostavaa keskustelua yhdistyksen historiasta ja kirjallisuudesta ylipäätään.

Lastenkirjatapahtuma Ison Omenan kirjastossa 18.3.2017

Lastenkirjatapahtumassa kuulimme tarinan uhmaikäisestä tytöstä kertovan kirjan taustalla, saimme seurata lasten lorutteluleikkejä ja tutustuimme lasten ja nuorten fantasiamaailmoihin. Oli erityisen kiinnostavaa kuulla, miten roolipelaaminen oli vaikuttanut nuortenkirjan fantasiamaailman syntyyn.

Pikkujoulut Unelma Tapiolassa 8.12.2016

Espoon Kirjailijoiden pikkujouluissa oli lämmin tunnelma. Aluksi olimme tiloissa Jukka Laajarinteen kanssa, sitten saimme nauttia runoista, soitosta, laulusta ja klovneriasta. Mukavaa oli.

Syksyn runoilta Sellon kirjastossa 13.10.2016

Tyhjä näyttämö täyttyi runojen rustaajista ja katsomoon alkoi hiljalleen virrata runouden ystäviä. Espoon Kirjailijoitten jokavuotinen runoilta Sellon kirjaston lavalla sai jopa enemmän suosioita kuin tavallisesti, olihan aiheena ”Itsetutkiskelua”. Runon ritarit ja runottaret olivat vuodattaneet parastaan paperille ja jotkut esitykset olivat kuin pieniä näytelmiä, musiikkiakaan unohtamatta. Lavasteisiin näyttämöllä nojasi maalaus, johon runo oli laadittu siveltimen vedoin. Eläköön elävä runous!
Tarja Kaltiomaa

Kesän kirjapäivä Glimsissä 14.8.2016

Kesän kirjapäivää vietettiin Glimsin talomuseossa. Kokoonnuimme museon tupaan, jossa saimme nauttia niin runosta, proosasta kuin laulustakin.

Murha Espoossa 19.5.2016

Murha Espoossa -tapahtuma kokosi dekkarien ystäviä Lagstadin kotiseututaloon. Kevätaurinko lämmitti ulkona, mutta sisällä paneuduttiin suunnittelemaan murha. Mukavan illan lopuksi saimme kuulla, kuinka ammattilaiset olivat kutoneet annetuista johtolangoista loistavan tarinan.

Myllylahti-kustantamo vierailulla 19.11.2015

Syksyn jäsentilaisuudessa Unelma Tapiolassa vierailivat Myllylahti-kustantamon edustajat, toimitusjohtaja Lassi Junkkarinen sekä kustannuspäällikkö Niina With, jotka kertoivat kustantamonsa toiminnasta ja sen kustannuspolitiikasta.

Valikko