Raija-Liisa Viirret

Raija-Liisa Viirret on syntynyt Torniossa ja asuu Espoossa. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta ja psykologian maisteriksi Erfurtin yliopistosta Saksasta. Opintojensa välillä hän on toiminut pitkään IT-alalla henkilöstöhallinnon konsulttina.

Teologisessa tiedekunnassa hänen pääaineenaan oli Vanhan testamentin eksegetiikka, sillä häntä kiinnosti heprean kieli. Gradun hän teki Habakukin kirjan ajoituksesta. Psykologian opinnot keskittyivät työ- ja organisaatiopsykologiaan. Hänen lopputyönsä käsitteli aktiivisen ja passiivisen vapaa-ajan vaikutusta aloitteellisuuteen työssä. Aktiivisuus ja passiivisuus ovat kantavana teemana myös hänen esikoisromaanissaan.

Esikoisteoksen syntyhistoria on monivaiheinen. Aluksi Raija-Liisa kirjoitti lyhyitä kertomuksia Helsingin työväenopiston kirjoittajakurssilla. Muutto Saksaan sai hänet kaipaamaan suomen kieltä ja sen musiikillisia ominaispiirteitä aiempaa syvemmin. Suomeen palattuaan hän alkoi työstää romaania Palmenian verkkokirjoituskurssilla. Sen lopullinen sisältö ja muoto hahmottuivat Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulussa, jossa hän sai monipuolista ja kannustavaa palautetta teokselleen.

Tuotanto

Esikoisromaani Toinen avain ilmestyi keväällä 2013 Basam Booksin kustantamana.

Valikko