Sointu Angervo

Sointu Angervo on teatterialan monitaituri, näyttelijä-ohjaaja, teatterinjohtaja ja näytelmäkirjailija. Lapsinäyttelijästä Suomen Kansallisteatterissa, nuorisoteatterin ja ylioppilasteatterin näyttelijäksi Helsinkiin ja sieltä suoraan Suomen Teatterikoulun näyttelijälinjalle, mistä valmistui ja siirtyi ammattinäyttelijäksi toimien eri murrealueilla Suomessa monipuolisissa tehtävissä. Teatteriohjaajaksi hän kouluttautui työnsä ohessa ja siirtyi päätoimiseksi ohjaajaksi ja teatterinjohtajaksi. Hän on ohjannut lukuisia musiikkiteoksia, psykologista draamaa sekä komedioita ja kansannäytelmiä. Angervo on myös näytelmäkirjailija ja suomentaja. Angervo suoritti kansantanssin opettajan tutkinnon palatessaan Australiasta, missä hän opiskeli ja työskenteli 3 vuotta. Sointu Angervo on opettanut ilmaisutaitoa, teatteri-ilmaisua, puhetta ja kirjallisuutta lapsille, nuorille ja aikuisille lähes 30 vuotta.

Suomalaista perinnettä eteenpäin ajavana taiteilijana hän ohjasi myös elokuvan Pentti Haanpään romaanin pohjalta. Elokuva esitettiin Elokuvatarkastamon hyväksymänä lapsille sallittuna kokonaisuutena Pentti Haanpään patsaan paljastustilaisuudessa Haanpään kotiseudulla Suomen keskipisteellä. Tämän teoksen on Angervo myös dramatisoinut romaanista näytelmäksi ja elokuvaksi.

Tuotanto

Sanomalehtiartikkeleita, matkakuvauksia, satuja, novelleja, lasten näytelmiä, lasten musikaaleja, tanssiteatterin libretto, elokuvakäsikirjoitus, näytelmiä, näytelmä- ja musikaalisuomennoksia ja dramatisointeja.

Sointu Angervo on suomentanut mm. ”The secret Garden” Broadway-musikaalin Euroopan kantaesityksen 1996 Helsinkiin.

Valikko