Milla Ruokovaara

Olen vuonna 1999 Espoossa syntynyt runoilija.
Olen kirjoittanut runoja seitsenvuotiaasta asti, neljätoistavuotiaana tiesin haluavani ammattikirjailijaksi. Tärkeimpiä runollisia esikuviani ovat Juice Leskinen, Jim Morrison ja Pentti Saarikoski. Juicen autenttisuus lohdutti minua elämäni vaikeimpina vuosina teini-iässä ja se kantaa tähän päivään saakka. Näinä vuosina aloin kirjoittamaan tavoitteellisesti.
Syksyllä 2020 julkaisin ensimmäisen runoteokseni.
Vuonna 2021 muutin Turkuun hakemaan inspiraatiota. Pari vuotta Varsinais-Suomessa tuottivat hedelmää, sillä verkostouduin lavarunopiireissä ja uskaltauduin ilmaisemaan itseäni aivan uudella tavalla. Esiinnyin vuoden 2021 Runoviikko-festivaaleilla Tyttörunoklubissa ja samoihin aikoihin sain ensimmäisen virallisen esiintymiskutsuni erään gallerian syntymäpäiville. Vuonna 2022 esiinnyin Turun kirjamessuilla Runoviikko ry:n runokimarassa.
Teksteissäni toistuvat aihepiirit ovat eritoten
moderni maailma ja sen ongelmat, yhteiskunnan ja yksilön välinen suhde, dystopiat, teknologia, ihmissuhteet ja hengellisyys. Kirjallisuus on minulle keino kanavoida sieluni syvintä ääntä.
Rakastan taidetta sen kaikissa muodoissa. Musiikki – sekä sen kuunteleminen että tekeminen puhdistaa minua kauttaaltaan. Pidän myös piirtämisestä, maalaamisesta, performanssitaiteesta ja valokuvaprojekteista.
Käyn usein myös open miceissa esiintymässä.
Raitis elämäntapa on minulle tärkeä.
Taiteen lisäksi seikkailen mielelläni yksin tai ystävieni kanssa luonnossa ja kaupungissa. Hyvällä säällä saatan mennä laulamaan tai runoilemaan kadulle vahvistimen kera.
Kirjoittamisen lisäksi olen lukion jälkeen kerryttänyt kokemusta mm. nuorten parissa työskentelystä koulunkäyntiavustajana sekä luontaistuotealalta. Tunnustelen vielä oikealta tuntuvaa suuntaa työ -ja opiskelumaailmassa.

Tuotanto

  • Joo, Mediapinta 2020.
Valikko