Anssi Rapo

Uusi Suomi: blogi

Aamulehti: blogit 1 ja blogi 2
Henkilökuva Aamulehdessä:

Tuotanto

 Sur-sur realismia ja Runouden alkemiaa 

 • Tatuoitua pikakirjoitusta selkärangassa, Trittum 1998
 • Tähtien kaksoisasentoja, Trittum 1999
 • Vienon hymyn juhlia, Trittum 2001
 • Kohtaloita, Trittum 2003
 • Musta aapinen, Trittum 2005
 • Hullu ja Nero, 2007
 • Heimoaisti – kunniarunoelmia, 2008 (Höimutaju-aupoeemid 2010 – Andres Lepp – Mari-Liis Roos)
 • Kuolema, 2010
 • Tuomari -vitam empendere vero- uhrata elämänsä totuudelle, 2011
 • Soturirunoilija ~ viides vuodenaika, 2012
 • Kohtalon jälkiä varjossa, 2014
 • Jordan, Mediapinta 2018
 • Erakko, henki ja soturi Mediapinta oy 2020

 

Kohtalon jälkiä varjossa 2014Tutustu uutuuskirjaan

 

Kuvaan näkemäni pysyväksi, kerään vieraiden roskat ja kirjoitan uuden alun luonnon runollisuuteen.

Vartioin iki-metsääni. Palvon ja rukoilen henkiä. Teen rituaaleja ja yhdyn elon huminaan. Luodun aina-aikaiseen elämän ja kuoleman vuorotteluun.

Putoan korkeuksien pyörretuulista maan siemeneksi. Puhkean rahisten ensikosketukseen, kasvan tietoisuuden äärettömässä magneettikentässä. Saavutan päivässä ja yössä huipentumani.

Aamukasteen lehdellä olen kuollut ja ikuistettu. Heräämisauringon säteillä jo siirtynyt kuolemattomien kiertokulun loputtomaan lajistoon.

Seuraavana iltapäivänä olen nouseva murtuvan maankuoren alta tuntosarvineni tähystämään uuden ajanjakson suunnitelmia.
Kohtalon jälkiä varjossa pienin  näytepaloin

iTunes, iPhone, iPad, iPod touch, ja Mac

Valokuvasin Espoonlahdessa, Nuuksiossa ja ympäristössä. Kuvat ovat kehyksiä, impulsseja, runoelman suunnittelussa, kirjoittamisessa ja jälkiaistimuksissa. Minun täytyi kylmyydestä tai kuumuudesta piittaamatta lähteä vaeltamaan, jotta energia ja aine syntyivät. Kirjoitin juuri niin kauan kuin se oli tarkoituksenmukaista. Kun uusi kevät oli ottanut otteeseensa ja kesä häikäisi kaukaa, se oli kertomuksen loppu. ”Veneeni uhrasin meren armoille kuin saalistaen villieläimen ja rukoillen henkien puolesta”.

Omistettu tyttärelleni Ronjalle. Teos on kymmenes julkaisuni.

 

Tästä löydät maistiaisen kirjasta.

Soturirunoilija iBooks-sovelluksena

 

Soturirunoilija ~ viides vuodenaika

1- 75 runollista jaksoa

Pysähdyn vailla turhuuden ajatuksia ja asetun kaatuneen kelohongan rungolle istumaan, kuin vierelleni laskeutunut sudenkorento sulkien läpikuultavia siipiään. Olemuksemme kohtaavat uteliaan rauhanomaisina.

Asetan miekkakynäni auringosta varjoon ja kirjoitan hänen sielunelämänsä kuudessa sekunnissa viiteentoista sanaan. Näen lähtevän korennon lennon hidastettuna viivähtäen, kuin jäähyväisiksi ajassani. Takanani aistin kukanlehdellä perhosen kaksinaisuuden vertauskuvallisuuden. Jännitteeseen ja harmoniaan sidotut vapaat valkeat mustapilkulliset siivet.

Kirjoitan ruokokynälläni papyrukseen. ei toinen aistikas ole toista vähäisempi, kuin olevaisempi, kuin mieleni.

Viime yönä näin unen. Käärmeen kohtalon uivan ylitse jännittyneen veden, sydämestä sydämeen kurkottavin teräsilmin kuvaten minut verkkokalvoonsa mustavalkoisena. Sitten mystisesti suunnistaen henkien alkumuotoon ja olemukseen .

Tässä vanhentamattomassa hetkessä,

luonto lahjaksi antaa minulle vastauksen. Liikkeen fyysisten ominaisuuksien ylittämisestä. Olen kulkenut hetkessä lentoaskelin ainiaasti liikkuvan murtorajan ylitse ja valinnut kokonaisuuteni. Siitä minun on hyvä jatkaa.


 

”Selkä seinää vasten kädet äärimmäisyyksiin jännitettyinä nousen ylös viemäristä luonnon heräämisen tuoksuihin. Konttaan arpisin polvin ja verestävin käsin varjojen alapuolella suojaan pensaikkoon. Pureksin vitamiinisia, kosteita lehtiä ja tunnen energian nousevan kiertämään kehooni. Ihmisten hahmot kulkevat läheltä ohitseni, voin aistia heidän mielenlaatunsa. Väsynyt, aggressiivinen, innostunut, masentunut, lisääntymishaluinen…”

Tuomari – vitam empendere vero (2011) luettavissa Amazonista.

Heimoaisti – kunniarunoelmia (2008) ja Kuolema (2010) luettavissa Google-kirjoina.

Nyt Heimoaisti luettavissa myös iBooks-sovelluksena.

Heimoaisti – kunniarunoelmia http://www.amazon.co.uk/Heimoaisti-Kunniarunoelmia-Finnish-Anssi-Rapo-ebook/dp/B00KWY2MBE/ref=sr_1_1_twi_1_twi_1/280-0920526-9528158?s=books&ie=UTF8&qid=1420034594&sr=1-1&keywords=9789524981187

Soturirunoilija – Tuomari  – Kuolema – Heimoaisti Google kirjoina suuremmin näytepaloin

 

Valikko